stephenbrooks.orgForumMuon1Bug ReportsProgram Freezing or Crashing on Haswell/Win2012
Username: Password:
Search site:
Subscribe to thread via RSS
kcisobderf
2013-12-27 02:06:03
Hello, I'm running version 446 on an Intel Haswell 4770/z87 chipset.  Using Windows 2012 server(64 bit) and onboard 4600 graphics, version 10.18.10.3355(latest).

The program(windowed version) either crashes or freezes several times a day.  Here's the windows error report:

Version=1
EventType=AppHangB1
EventTime=130325798453607245
ReportType=3
Consent=1
ReportIdentifier=c77fc644-6e92-11e3-948e-0007e9102dd6
IntegratorReportIdentifier=c77fc645-6e92-11e3-948e-0007e9102dd6
WOW64=1
NsAppName=muon1.exe
Response.type=4
Sig[0].Name=Application Name
Sig[0].Value=muon1.exe
Sig[1].Name=Application Version
Sig[1].Value=0.0.0.0
Sig[2].Name=Application Timestamp
Sig[2].Value=517fd348
Sig[3].Name=Hang Signature
Sig[3].Value=896c
Sig[4].Name=Hang Type
Sig[4].Value=0
DynamicSig[1].Name=OS Version
DynamicSig[1].Value=6.2.9200.2.0.0.272.7
DynamicSig[2].Name=Locale ID
DynamicSig[2].Value=1033
DynamicSig[22].Name=Additional Hang Signature 1
DynamicSig[22].Value=896c3ad62b89b27676d836c29822e8c4
DynamicSig[23].Name=Additional Hang Signature 2
DynamicSig[23].Value=c7bc
DynamicSig[24].Name=Additional Hang Signature 3
DynamicSig[24].Value=c7bc6cd398651285508eb4227543c223
DynamicSig[25].Name=Additional Hang Signature 4
DynamicSig[25].Value=896c
DynamicSig[26].Name=Additional Hang Signature 5
DynamicSig[26].Value=896c3ad62b89b27676d836c29822e8c4
DynamicSig[27].Name=Additional Hang Signature 6
DynamicSig[27].Value=c7bc
DynamicSig[28].Name=Additional Hang Signature 7
DynamicSig[28].Value=c7bc6cd398651285508eb4227543c223
UI[3]=muon1.exe is not responding
UI[4]=Windows can check online for a solution.  If you close the program, you might lose information.
UI[5]=Check for a solution and close the program
UI[6]=Check for a solution and close the program
UI[7]=Close the program
LoadedModule[0]=C:\v446\muon1.exe
LoadedModule[1]=C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
LoadedModule[2]=C:\Windows\SYSTEM32\KERNEL32.DLL
LoadedModule[3]=C:\Windows\SYSTEM32\KERNELBASE.dll
LoadedModule[4]=C:\Windows\system32\apphelp.dll
LoadedModule[5]=C:\Windows\SYSTEM32\opengl32.dll
LoadedModule[6]=C:\Windows\SYSTEM32\SHELL32.DLL
LoadedModule[7]=C:\Windows\SYSTEM32\USER32.DLL
LoadedModule[8]=C:\Windows\SYSTEM32\GDI32.DLL
LoadedModule[9]=C:\Windows\SYSTEM32\ADVAPI32.DLL
LoadedModule[10]=C:\Windows\SYSTEM32\WS2_32.DLL
LoadedModule[11]=C:\Windows\SYSTEM32\CRTDLL.DLL
LoadedModule[12]=C:\Windows\SYSTEM32\msvcrt.dll
LoadedModule[13]=C:\Windows\SYSTEM32\GLU32.dll
LoadedModule[14]=C:\Windows\SYSTEM32\DDRAW.dll
LoadedModule[15]=C:\Windows\SYSTEM32\combase.dll
LoadedModule[16]=C:\Windows\SYSTEM32\SHLWAPI.dll
LoadedModule[17]=C:\Windows\SYSTEM32\sechost.dll
LoadedModule[18]=C:\Windows\SYSTEM32\RPCRT4.dll
LoadedModule[19]=C:\Windows\SYSTEM32\NSI.dll
LoadedModule[20]=C:\Windows\SYSTEM32\DCIMAN32.dll
LoadedModule[21]=C:\Windows\SYSTEM32\SspiCli.dll
LoadedModule[22]=C:\Windows\SYSTEM32\CRYPTBASE.dll
LoadedModule[23]=C:\Windows\SYSTEM32\bcryptPrimitives.dll
LoadedModule[24]=C:\Windows\system32\IMM32.DLL
LoadedModule[25]=C:\Windows\SYSTEM32\MSCTF.dll
LoadedModule[26]=C:\Windows\SYSTEM32\shcore.dll
LoadedModule[27]=C:\Windows\system32\uxtheme.dll
LoadedModule[28]=C:\Windows\SYSTEM32\dwmapi.dll
LoadedModule[29]=C:\Windows\system32\ole32.dll
LoadedModule[30]=C:\Windows\SYSTEM32\ig75icd32.dll
LoadedModule[31]=C:\Windows\SYSTEM32\igdusc32.dll
FriendlyEventName=Stopped responding and was closed
ConsentKey=AppHangXProcB1
AppName=muon1.exe
AppPath=C:\v446\muon1.exe
ReportDescription=A problem caused this program to stop interacting with Windows.
NsPartner=windows
NsGroup=windows8

Thanks for any help.

Zerberus
2013-12-27 06:23:02
Yes, I had frequent hangs with 4.46, too.  The author couldn't reproduce the issue at this time.  Since you seem to have even more crashes, he'll probably issue a debug version when he shows up.  Hopefully we will get to the bottom of the hangs eventually.

Could have something to do with 64bit and the WOW64 layer...
RGtx
2013-12-27 18:05:56
In just over six months of running v4.46 on a Haswell platform, I've had five or six instances of the dreaded "Muon1 has stopped working.  In each instance there was no auto.sav file, so crash occurs early in each simulation.  May or may not be relevant is the fact that in over 15,000 simulations not once have I had the ubiquitous "nan" result, so perhaps it may be a problem with the error handling.
Stephen Brooks
2013-12-27 20:59:16
I recently found and fixed (in the 4.47 development source) a nasty bug that causes a crash in graphical mode.  It has to do with plotting the colour scale in the legend.  Do any of you get this crash in commandline mode?
Zerberus
2013-12-29 01:01:07
The hangs I have are only in graphical mode.  The (rare) crashes do happen in background mode, too (APPCRASH).
: contact : - - -
E-mail: sbstrudel characterstephenbrooks.org
Yahoo: scrutney_mallard
Jabber: stephenbrooksstrudel characterjabber.org
Twitter: stephenjbrooks

Site has had 15217759 accesses.